DOORBREEK DE VICIEUZE CIRKEL PDF

Buy Doorbreek de Vicieuze Cirkel: weer gezond door dieet 01 by Elaine Gottschall, Cornelius Basoski (ISBN: ) from Amazon’s Book Store. Welcome to To change this page, upload a new index. html to your private_html folder. helmikuu Massage voor een duurzame verbetering. Fuga Massagetherapie Oulu, Finland + 44 ยท Doorbreek de vicieuze cirkel van pijn!.

Author: Zoloramar Dagal
Country: Uganda
Language: English (Spanish)
Genre: History
Published (Last): 23 August 2013
Pages: 413
PDF File Size: 7.99 Mb
ePub File Size: 13.93 Mb
ISBN: 912-4-55259-220-6
Downloads: 32066
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Tojas

Je geest op orde krijgen Maak je klaar Actie ondernemen Gemotiveerd blijven. Noem het luiheid, traagheid, onmacht, ledigheid, of wat dan ook, maar het idee van niets doen wanneer dingen gedaan moeten worden wordt vaak gezien als een teken van zwakte of ontwijkgedrag. Soms gebeurt luiheid als je ergens tegenop ziet, zoals een saai karweitje of een vvicieuze confrontatie met iemand. En soms kan het zijn omdat je je overweldigd voelt en denkt dat er voor de taak een heel team nodig is in plaats van enkel jij.

En dan zijn er nog tijden wanneer je er gewoon echt geen zin in hebt. Wat het ook is, hier lees je hoe je ermee omgaat.

Luiheid overwinnen In dit artikel: Je geest op orde krijgen Maak je klaar Actie ondernemen Gemotiveerd blijven Noem het luiheid, traagheid, onmacht, ledigheid, of wat dan ook, maar het idee van niets doen wanneer dingen gedaan moeten worden wordt vaak gezien als een teken van zwakte of ontwijkgedrag.

Vind het echte probleem. Elke keer dat het luie monster dreigt je motivatie binnen te dringen, neem je een stap achteruit en denk je na over wat er echt gebeurt.

Luiheid is meestal een symptoom en niet het probleem zelf. Wat is de oorzaak van je gebrek aan motivatie? Ben je moe, overweldigd, bang, heb je pijn of gewoon geen inspiratie en zit je vast? Waarschijnlijk is het probleem kleiner dan je denkt, en kun je er veel gemakkelijker doorheen dan je je realiseert.

Wat het ook is dat je tegenhoudt, doe je best om het te ontdekken. In de meeste gevallen is het een enkel specifiek probleem of detail. De oorzaak vinden is de enige manier om het aan te pakken. Als je dat eenmaal doet, kun je er effectief mee omgaan.

Concentreer je op het eigenlijke probleem. Nu je nadenkt over de oorzaak van je luiheid, moet je je er op concentreren. Het is misschien niet de snelle oplossing waar je op hoopte, maar het zal permanent zijn. Denk na over het volgende: Als je moe bent, begin dan wat tijd te besteden aan ontspanning. Iedereen heeft rust nodig. Als er in je schema geen plaats voor is, moet je misschien wat opofferingen doen. Als je overweldigd bent, doe dan een stapje terug. Hoe kan je vereenvoudigen wat er op je bord ligt?

Kun je het in stukjes verdelen en het kleiner maken? Als je bang bent, waarvoor ben je dan bang? Dit is duidelijk iets dat je zou willen doen. Ben je bang om je potentieel te bereiken? Of eindelijk je doelen behalen en ongelukkig te zijn? Hoe kun je zien dat je angst irrationeel is? Als je pijn hebt, is tijd misschien het enige antwoord. Rouw, verdriet, al die negatieve emoties gaan niet weg op pure wilskracht. Onze wonden hebben tijd nodig om te helen.

  BARCO 20C PDF

Leg minder druk op jezelf om de pijn te stoppen, dat kan precies de juiste manier zijn om verandering te bewerkstelligen. Kun je jezelf in een andere omgeving plaatsen, of is er een mentale duivel die je moet overwinnen?

Hoe kun je je dagelijkse leven een boost geven? Denk in termen van je zintuigen.

Muziek, voedsel, beelden, geluiden, enz. Rommel om ons heen — zelfs als het alleen maar visueel is — kan een grote domper zijn op onze motivatie. Wat het ook is dat wat orde kan gebruiken, breng er orde in aan. Of het nu je bureau is, je auto, je hele huis of je routine, ruim het op.

Er gaat veel om in ons onderbewustzijn waar we geen rekening mee houden. Of het nu een onprettig kleurenpalet is of een verkeerde hoeveelheid licht of een gebrek aan balans in enige manier of vorm, ergens voelen we het aan. Haal die kleine maar krachtige afleiding weg door orde aan te brengen. Let op het stemmetje in je hoofd.

Soms veroorzaakt gedrag gedachten, en soms veroorzaken gedachten gedrag. Raak die negatieve interne dialoog kwijt. Waardeloos,” kom je nergens. Alleen jij hebt de controle over die lichtkrant achter je ogen. Elke keer als je merkt dat je niet goed genoeg presteert, draai het dan om naar het positieve. Deze middag ga ik er tegenaan! Velen van ons nemen niet de tijd om aandacht te besteden aan de kleine dingen.

We schuiven een geweldige maaltijd naar binnen om maar snel het toetje en de wijn te kunnen krijgen, en gaan dan naar bed met een te volle maag.

Doorbreek de Vicieuze Cirkel: weer gezond door dieet – Elaine Gottschall – Google Books

We denken altijd aan het volgende geweldige ding in plaats van in het geweldige hier en nu te leven. Wanneer we in het nu leven, willen we ervan profiteren. De volgende keer dat je nadenkt over verleden of toekomst, haal jezelf dan terug naar het heden. Of het nu je omgeving is, cirkeo voedsel op je vork, of de muziek in je oren, zorg dat het je laat zien vciieuze cool het is om op aarde rond te lopen en te leven. Soms kan even rustig aan doen ons de energie geven om te profiteren van wat we tot onze beschikking hebben.

Denk aan de voordelen. Laten we ons nu concentreren op een beter heden. Wat zou er gebeuren als je profiteert van het nu? Wat zou er gebeuren als, in plaats van de hele ochtend in bed te blijven, je zou opstaan en yoga doen, je werk afmaken, of een heerlijk ontbijt klaar te maken? Wat zou er gebeuren als je dat elke dag deed gedurende de komende zes maanden? Het zou geweldig zijn. En realiseer je dat als doorrbeek eenmaal een gewoonte ontwikkelt, alles een stuk makkelijker zal gaan.

Onderzoek toont aan dat snoozeknop slecht voor ons is. We viciduze gedurende de dag eigenlijk nog vermoeider. Dus spring uit bed!

  MADHUSUDANA SARASWATI BHAGAVAD GITA PDF

Je geest zal de aanwijzingen van je lichaam volgen. Als je uit bed springt, moet je klaar zijn om te gaan. Spring letterlijk als dat lukt.

Breng je bloedsomloop op gang. Je zult er misschien weinig zin in hebben, maar als het je lukt, voel je jezelf erna veel energieker. Door jezelf een paar waardevolle cirksl bereikbare doelen te stellen, heb je iets om naar uit te kijken. Kies doelen die je echt inspireren en optimaal gebruik maken van je talenten en vaardigheden. Het kan nuttig zijn een dagboek bij te houden voor je gestelde doelen, met een verslag van wat je heeft geholpen of verhinderd om je doel te bereiken, als onderdeel van je praktische logistiek voor zelfontplooiing.

Overweeg een beeldbord te maken om al je doelen en dromen op te zetten. Wees creatief en gebruik plaatjes, tijdschriftartikelen, enz.

Zo’n bord kan je gebruiken om je dromen volledig uit te stippelen.

Doorbreek de Vicieuze Cirkel : weer gezond door dieet

Elke dag als je wakker wordt, kijk je op je beeldbord en richt je op waar je wilt zijn. Dit geeft je een inspirerende start van je dag, en zet je aan je dromen te achtervolgen. Niet iedereen vindt deze benadering inspirerend, maar er zijn andere manieren, zoals mindmaps, dagboeken, een visieverklaring maken en anderen erover te vertellen, in het openbaar online beloven dat je iets doet, enz.

Maak een checklist met de wensen, doelen en motiveringen die je wilt bereiken. Terwijl je erdoorheen gaat, vink je ze aan! Je doelen voor ogen houden vereist dat je je erop concentreert en een lijst kan je helpen energiek te blijven als deze makkelijk af te vinken is. Plaats ze gewoon ergens waar je kijkt of vaak bent. Als je eenmaal begint met vinkjes verzamelen, zul je niet willen stoppen.

Je zult letterlijk zien waar je naartoe werkt en waartoe je in staat bent, en die dynamiek zal zo goed voelen dat je wilt blijven gaan. Je zou je teleurgesteld en slechter voelen als je dat niet deed. Bekijk regelmatig het belang en de waarde van een probleem of doel opnieuw. Als je eenmaal een doel of aan te pakken probleem hebt gekozen, leidt het je niet automatisch zonder inspanningen van jouw kant.

WELKOM bij Om-Mij

Onderdeel van het succes achter het hebben van een doel of het vinden van een oplossing, hangt af van jezelf eraan herinneren waarom het belangrijk is. Als je het doel of de oplossing uit het oog verliest, kun je gemakkelijk verstrikt raken in afleidingen en doodlopende wegen die het moeilijk maken om door te gaan, waardoor luiheid weer de kop op kan steken.

Regelmatig zowel het belang als de waarde van het probleem of doel opnieuw bekijken, zal je helpen je geconcentreerd en fris te houden. Een paar dingen om jezelf af te vragen zijn onder meer: Is dit iets dat ik me kan veroorloven te negeren of langer onopgelost te laten?