CODUL OCUPATIILOR DIN ROMANIA 2011 PDF

Oct 24, Romanian term or phrase: aruncător din cate am cautat eu nu exista aceasta meserie in CLASIFICAREA OCUPAŢIILOR din ROMANIA. Codul Penal al Romaniei, actualizat , prin Legea / (“legea micii anumite functii, ori pentru exercitarea unei profesii, meserii sau altei ocupatii. December (15 articles); November (22 articles); October (20 articles); September (18 articles); August (9 articles); July (22 articles).

Author: Tanos Gumuro
Country: Pacific Islands
Language: English (Spanish)
Genre: Automotive
Published (Last): 22 February 2008
Pages: 387
PDF File Size: 1.22 Mb
ePub File Size: 15.25 Mb
ISBN: 514-3-49453-948-5
Downloads: 52606
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Negis

Scopul pedepsei este prevenirea savarsirii de noi infractiuni. Distrugerea, jefuirea sau insusirea unor valori culturale.

Clasificarea Ocupatiilor Din Romania Cor

Specialisti in domeniul juridic neclasificati in grupele de baza anterioare. Cu aceeasi pedeapsa se sanctioneaza fapta persoanei careia i s-a incredintat minorul prin hotarare judecatoreasca, spre crestere si educare, de a impiedica in mod repetat pe oricare dintre parinti sa aiba legaturi personale cu minorul, in conditiile stabilite de parti sau de catre organul competent.

Jefuirea celor cazuti pe campul de lupta. In caz de neindeplinire a obligatiilor, judecatorul sau serviciul desemnat cu supravegherea condamnatului sesizeaza instanta pentru luarea masurii prevazute in art. In toate cazurile, la calculul fractiunii de pedeapsa se tine seama de partea din durata pedepsei considerata, potrivit legii, ca executata pe baza muncii prestate. Revocarea suspendarii conditionate nu are loc decat in cazul cand, in cursul termenului de incercare, condamnatul savarseste din nou infractiunea de abandon de familie.

Anularea suspendarii executarii pedepsei nu are loc, daca infractiunea care ar fi putut atrage anularea a fost descoperita dupa expirarea termenului de incercare.

View forum View forum without registering on UserVoice. Inducerea sau mentinerea in eroare a unei persoane cu prilejul incheierii sau executarii unui contract, savarsita in asa fel incat, fara aceasta eroare, cel inselat nu ar fi incheiat sau executat contractul in conditiile stipulate, se sanctioneaza cu pedeapsa prevazuta in alineatele precedente, dupa distinctiile acolo aratate. Tehnicieni specialisti in echipamente medicale de imagistica si tratament. Masura de siguranta poate fi revocata la romnaia sau din oficiu, dupa trecerea unui termen de cel putin un an, dar numai daca temeiurile care au impus luarea ei au incetat.

  CRITERIOS DE KDOQI PDF

In cazul in care bunul are deosebita valoare artistica, stiintifica, istorica, arhivistica sau o alta asemenea valoare, pedeapsa este inchisoarea de la unu la 10 ani. Cursul termenului prescriptiei prevazute in art.

Termenul de prescriptie curge de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare la detentiunea pe viata. Impacarea partilor inlatura raspunderea penala, producandu-si efectele si in cazul in care actiunea penala a fost pusa in miscare din oficiu. Fapta constituie furt chiar daca bunul apartine in intregime sau in parte faptuitorului, dar in momentul savarsirii acel bun se gasea in posesia sau detinerea legitima a altei persoane.

Clasificarea ocupatiilor din Romania a fost modificata din nou, dupa ce un act normativ in acest sens a fost publicat miercuri in Monitorul Oficial.

Cor 2013 Clasificarea Ocupatiilor Din Romania

Tehnicieni pentru operatiuni in domeniul tehnologiei informatiei si comunicatiilor. Pedeapsa aplicata favorizatorului nu poate fi mai mare decat pedeapsa prevazuta de lege pentru autor. Inselaciunea savarsita prin folosire de nume sau calitati mincinoase ori de alte mijloace frauduloase se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 15 ani. In cazul persoanei juridice, daca nu roomania intrunite conditiile prevazute in art. In acest din urma caz, pedeapsa stabilita pentru infractiunea savarsita ulterior si restul de pedeapsa ce a mai ramas de executat din pedeapsa anterioara se contopesc, putandu-se aplica un spor pana la 5 ani.

Inlesnirea evadarii unei persoane retinute, arestate sau romaniia pentru o infractiune pentru care legea prevede o pedeapsa mai mare de 10 ani, se pedepseste cu inchisoare de ocupaatiilor 3 la 10 ani, iar daca fapta este savarsita de o persoana care avea indatorirea de a pazi pe cel care a evadat, pedeapsa este inchisoarea de la 3 la 12 ani.

Este in xodul de legitima aparare acela care savarseste fapta pentru a inlatura un atac material, direct, imediat si injust, indreptat impotriva sa, a altuia sau impotriva unui interes obstesc, si care pune in pericol grav persoana sau drepturile celui atacat ori interesul obstesc. Ziua in care incepe executarea pedepsei si ziua in care inceteaza se socotesc in durata executarii.

Sectiunea III 2 Executarea pedepsei la locul de munca. In cazurile prevazute in alin.

Integral: Codul penal, actualizat , prin Legea /

Muncitori calificati in executarea de produse artizanale din textile, piele si materiale similare. Controlori-supraveghetori in industria extractiva, industria prelucratoare si constructii. Vatamarea corporala grava, savarsita impotriva unui functionar public care indeplineste o functie ce implica exercitiul autoritatii de stat, aflat in exercitiul functiunii ori pentru fapte rin in exercitiul functiunii, se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 12 ani.

  CATALOGO CABLE NYY INDECO PDF

Close and don’t show again Close.

Daca fapta prevazuta de legea penala constituie infractiune, instanta ia masura internarii sau aplica o pedeapsa. Cand instanta constata ca nu este indeplinita conditia de la lit. Grupa de baza face parte din Grupa majora 2 – Specialisti in diverse domenii de activitate Subgrupa majora 26 – Specialisti in domeniul juridic, social si cultural Grupa minora – Specialisti in domeniul social si religios.

Dispozitiile alineatelor precedente sunt aplicabile si celor care au devenit militari in termen dupa ramanerea definitiva a hotararii de condamnare. Scaderea se face si atunci cand condamnatul a fost urmarit sau judecat, in acelasi timp ori in mod separat, pentru mai multe infractiuni concurente, chiar daca a fost scos de sub urmarire, s-a incetat urmarirea penala sau a fost achitat ori s-a incetat procesul penal pentru fapta care a determinat retinerea sau arestarea preventiva.

Conducatori de unitati din industria prelucratoare, extractiva, constructii si in domeniul aprovizionarii si desfacerii de marfuri. CIMconform modificarilor aduse Codului muncii Sursa: Condamnarea se considera inexistenta in situatiile prevazute in art. Nu este in stare de necesitate persoana care in momentul cand a savarsit fapta si-a dat seama ca pricinuieste urmari vadit mai grave decat cele care s-ar fi putut produce daca pericolul nu era inlaturat.

Daca fapta de asociere a fost urmata de savarsirea unei infractiuni, se aplica celor care au savarsit infractiunea respectiva pedeapsa pentru acea infractiune, in concurs cu pedeapsa prevazuta in alin.

Muncitori necalificati in industria extractiva si constructii. Patents, Trademarks, Copyright Law: Cu pedeapsa prevazuta in alin. In cazul in djn expulzarea insoteste pedeapsa inchisorii, aducerea la indeplinire a expulzarii are loc dupa executarea pedepsei.